Novasol

Telefon 70 424 424
Man-Fre 9.00-18.30
Lør 9.00-15.00

Balatonsøen i Ungarn

Balatonsøen i Ungarn er den største sø i det centrale Europa med en længde på 79 kilometer. Omkring 250 forskellige fuglearter bor også her langs søen. ’Balaton Uplands National Park’ og bøffel reservatet er også nogle attraktioner der bør besøges når du bor i dit feriehus fra NOVASOL ved Balatonsøen.
Der er mange spændende ting at lave på en ferie i dette område. Du kan tage på fisketur, hvilket er let når du bor ved søen, men også sejlere og windsurfere går ikke glip af noget fordi denne sø har det hele. At cykle langs kysten mens du nyder naturen er også en aktivitet som er rigtig sjov. Man kan også bruge en hel dag på at slappe af og svømme i søen. I nogle sæsoner er der festivaler hvor der spilles musik. Her kan man opleve kulturen på en god måde. De stejle bakker i landskabet er dekoreret med mandeltræer samt figen- og granatæbletræer. Der er også lækker lokal vin som bliver produceret i omegnen fra forskellige druer. Disse er oftest frugtagtige.
Det ungarske køkken har meget at byde på. Typiske retter såsom ’goulash’ med grillede peberfrugter er rigtig lækre, men der er også meget andet man bør smage. Fiskene fra søen er specialiteter og bør smages. Der er mere end 40 forskellige fiskearter i søen og derfor et stort udvalg af fisk og skaldyr for dem der kan lide dette. Dog er det ungarske køkken også kendt for sit grillede kød, hvis du ikke er til fisk og skaldyr i større mængder.
Rundt om søen vil du finde mange restauranter med forskellige prisniveauer men aldrig dårlig kvalitet. Der er mange saltede lækkerier som venter på dig ved Balatonsøen. Det kulturelle og meget venlige miljø inviterer dig på en ferie som du kan nyde så meget som muligt ligegyldigt din alder.
En tur til Ungarn ved Balatonsøen vil uden tvivl være noget du ikke glemmer. Ungarn er et smukt land med en fantastisk kultur, lækker mad og mange attraktioner. Besøg Ungarn og Balatonsøen og bo i et NOVASOL feriehus for at få den bedst mulige oplevelse.